Mucizevi Yöntemlere Kanmayın

detail-img


“Hızlı kilo vereceğim” diye sağlığınızdan olmayın



Yaz aylarının yaklaşmasıyla herkes kilo vermek için birçok yöntem deniyor. Herkes mucizevi ve kolay olan bir yöntem arıyor. Fakat sağlıklı ve dengeli beslenerek kilolarınızı yavaş yavaş vermeniz en doğru yöntem. Uzun süre kilo alırken rahat davranıp, sıra kilo vermeye geldiği zaman da sabırsızlandığımız bir gerçek. Diyete başladıktan sonra aldığımız kiloları kısa zaman içinde vermek isteriz. Hatta çoğu insana, ne kadar hızlı kilo verilirse o kadar iyi diyet yapıldığı düşüncesindedir.

Halbuki hızlı kilo verirken vücudumuza sağlık açısından büyük zararlar verebiliriz. Bu sebeple sağlığımızı kaybetmemek ve harcadığımız kiloları geri almamak hepimizin ilk hedefiniz olmalıdır.

Ayda kaç kilo verilmeli

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre; haftada 0,5 gram ile 1 kg arası zayıflamak en sağlıklı olanıdır. Bu da ayda 2 ile 4 kiloya denk geliyor. Kilo verirken önemli olan vücudumuzda birikmiş yağların azalmasıdır. Hızlı kilo verdiğinizde yağ kaybınız az olmakta, kas ve su kaybımız ise artıyor. Hızlı kilo verdiren şok diyetler yerine; hayat boyu uygulanacak sağlıklı beslenme programları çok önemlidir. Genellikle bu tür beslenme programları kişiye özel, sizin yaşam tarzınıza ve sosyal aktivitelerinize uygun olarak hazırlanmalıdır. Böyle olduğu takdirde vücut formu korunabilir ve daha sağlıklı bir yaşam sürdürülebilir.

Yağ yakımı hızlandırılmalı

Sağlıklı beslenme programları hazırlarken yağ yakımını hızlandıran yöntemleri ön planda tutmayı hedefliyoruz. Bunun için sizlere bazı ipuçları vereceğim. Yağ yakımını hızlandıran faktörlerden bir tanesi sık sık, fakat az yiyerek beslenmektir. Üç saat aralıklarla 3 ana öğün 2-3 ara öğün yapacağınız şekilde beslenirseniz, vücudunuzu sürekli çalıştırır ve yağ yakımını hızlandırırsınız. Eğer siz öğün atlarsanız vücudunuz yavaşlar ve yediklerinizi yağ olarak depolar. Bu durumda zayıflamak ve yağ yakımını hızlandırmak için mutlaka düzenli beslenilmeli ve ara öğün ihmal edilmemelidir.

Metabolizmayı hızlandırmanın bir diğer yolu ise düzenli aktivite yapmaktır. Yoğun iş hayatı ve aile yaşantınız sebebiyle her gün düzenli egzersiz yapmak zordur. Fakat haftada 2-3 kez 45-60 dakika yapacağınız egzersizlerle vücudunuzu dinamik tutup, yağ yakımını hızlandırabilirsiniz. Su tüketimine de her zaman önem verilmelidir. Eğer siz yeterli su içmeden zayıflarsanız kilo verdiğinizi zannedersiniz, ama su ve kas kaybını arttırırsınız. Günde 2-2,5 litre su içerek vücudumuzu koruyabilir, aynı zamanda birikmiş yağları azaltabiliriz.

Diyet yaparken dikkat edilmesi gerekenler

  • Öğün atlamayın ve düzenli beslenmeye özen gösterin
  • Mutlaka ara öğünlerini tüketin
  • Su tüketimini ihmal etmeyin.
  • Egzersiz yapmayı yaşam tarzı haline getirin
  • Ekmeği öğünlerinizden kaldırmayın.
  • Şok diyetlerden uzak durun.
  • Kilo verirken mucizevi besin aramayın. Önemli olan sağlığımız için gerekli vitaminleri ve minareleri alacak şekilde beslenmektir.
  • Akşam yemeklerini az ve hafif olacak şekilde ayarlayıp, çok geç saatte yemekten kaçının.
  • Şekerli, gazlı içeceklerden uzak durun
  • Hızlı yeme alışkanlığınız varsa bunu terk edin